Bilgilendirme : Bu konu 814 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
RESSAM VAN GOGH ÝLE SERDAR YILDIRIM
Zaman gezgini olarak bir araya geldik. Ben bu hikayenin yazarý Serdar Yýldýrým ve dünyanýn gelmiþ geçmiþ en büyük ressamý olarak adý anýlan Hollandalý Van Gogh. Paris'te bir müzayede salonunda Van Gogh'un "Kafede Akþam" adýndaki tablosu satýldý. Yüzden kapý açýldý. Yüz on, yüz yirmi derken, iki yüz milyon dolara alýcý buldu. Van Gogh her pey sürüþte vay be, vay be dedi, durdu.
Ben: " Sayýn Van Gogh, bu bir dünya rekoru. Bugüne kadar hiçbir ressamýn
Bu konu 19341 kez görüntülendi 30 yorum aldý ...
Serdar Yýldýrým Hikayeleri
19341 Reviews
-
Uye No : 67683
FATOÞ'UN BEBEÐÝ
Fatoþ, annesiyle birlikte alýþveriþe çýkmýþtý. Oyuncak satan maðazanýn yakýnýna geldiklerinde,
Fatoþ: “ Anneciðim, sýnýfýmý geçince bana alacaðýn oyuncak bebeði görmek istiyorum “ dedi. “ Onu ne kadar sevdiðimi bilemezsin, anneciðim. O çok þirin, çok tatlý bir bebek. O bebek mutlaka benim olmalý. Sýnýfýmý geçince o bebeði bana alacaksýn, deðil mi anneciðim?..”
Bunun üzerine annesi: “ Tabii kýzým.“ dedi.“ Sen yeter ki, sýnýfýný geç. Karneni aldýðýn gün, o bebeði sana alacaðým.”
Biraz sonra Fatoþ’ la annesi maðazanýn vitrini önünde durdular. Fatoþ, ilk anda vitrindeki bebeði gördü. Ýþte oradaydý, ayný yerde.‘ Nasýlsýn Ülkü? ‘diyerek bebeðin hatýrýný sormak ihtiyacýný hissetti düþüncesinde. ‘ Ýyi misin Ülkü? Merak etme güzel bebek, pek yakýnda birbirimize kavuþacaðýz. Ben, seni çok seviyorum ve inanýyorum ki, sen de, beni çok seveceksin. Bu nasýl olacak diye sorma bana güzel bebek çünkü ben sana her zaman iyi davranacaðým, seninle güzel güzel konuþacaðým, sana tatlý sözler söyleyeceðim, senin kalbini kýrmayacaðým. ‘ Annesinin “ Fatoþ..” demesiyle düþüncelerinden sýyrýldý, Fatoþ. “ Haydi kýzým, gidelim artýk. Sonra geç kalacaðýz ama. “
Fatoþ: “ Tamam anneciðim, özür dilerim “ dedi. “ Bir an daldým!..” Daha sonra Fatoþ, annesinin elinden tutarak, yürüdü.
Aradan günler geçti, ders yýlý sonu geldi ve Fatoþ karnesini alarak 3. sýnýfa geçti. Ayný gün annesi Fatoþ’ u oyuncak satan maðazaya ***ürdü ve bebeði satýn alarak kýzýna verdi. Fatoþ, bu güzel armaðan için annesine teþekkür etmeyi unutmadý. Fatoþ, bir süre evde bebeðiyle oynadýktan sonra, sokaða çýktý. Fatoþ’ u gören Burcu, onun yanýna gelerek, “ Fatoþ, bu bebeði yeni mi aldýnýz? “ diye sordu.
Fatoþ: “ Evet Burcu..” dedi. “ Sýnýfýmý geçtiðim için, annem bana bu bebeði aldý. Ne kadar sevindim bilemezsin. Çok þirin bir bebek deðil mi? Adýný ben koydum. Adý Ülkü…”
“ Adý da kendi gibi güzelmiþ bebeðinin. “ dedi Burcu. “ Ülkü’ yü sevmeme izin verir misin? “
“ Tabii olur Burcu, al sev Ülkü’ yü “ dedi Fatoþ ve bebeði arkadaþýna verdi. Daha sonra Fatoþ, sýnýf arkadaþý olan Burcu’ ya, sýnýfýný geçti diye bir armaðan alýnýp alýnmadýðýný sordu. Burcu da, nasýl bir armaðan istemesi gerektiðine bir türlü karar veremediðini söyledi. Bunun üzerine Fatoþ, Ülkü’ yü satýn aldýklarý maðazanýn vitrininde çok güzel bir bebeðin daha olduðunu, yarýn annesiyle gidip o bebeði görebileceðini, eðer beðenirse, bebeði satýn alabileceklerini ve birlikte evcilik oynayabileceklerini anlattý. Fatoþ’ un fikrini olumlu bulan Burcu, bu konuyu akþam yemeðinden sonra anne ve babasýna açacaðýný söyledi.
Vakit gece yarýsýný geçeli biraz olmuþtu ki, Fatoþ'un bebeði ayaða kalktý. Baktý Fatoþ derin uykuda. Odadan çýktý. Bu iþ buraya kadardý. Daha fazla dayanamayacaktý. Ne güzel maðazanýn vitrininde diðer bebekle sohbet ediyordu. Ya þimdi ne vardý? Konuþacak kim vardý? Yapayalnýz, sessiz sessiz, bekle dur. Olacak þey miydi bu? Konuþmadan öylece beklemekten býkmýþtý. Doðruca maðazaya gidecek ve arkadaþýna kavuþacaktý. Koridordan geçtikten sonra sokak kapýsýný açtý. Kapýyý kapatýp yola çýktý. Issýz ve yarý karanlýk yolda hýzlý adýmlarla yürümeye baþladý. Ancak sabaha karþý maðazanýn vitrini önüne gelen Fatoþ'un bebeði, arkadaþýnýn yerinde yeller estiðini görünce olduðu yere çöküverdi. Arkadaþý vitrinde yoktu, demek ki, satýlmýþtý, alan da kim bilir kimdi?
Fatoþ'un bebeði bir süre maðazanýn vitrini önünde çaresizlik içinde kalakaldýktan sonra, toparlandý ve gerisin geriye dönerek, Fatoþlarýn evine doðru yürümeye baþladý. Evin önüne geldiðinde, öðle üzeri olmuþtu. Sokak kapýsý kapalýydý. Kapýnýn önündeki çöp bidonunun arkasýna saklanýp, beklemeye baþladý. Aradan on beþ-yirmi dakika geçmiþti ki, karþýdaki evin sokak kapýsý açýldý ve Burcu dýþarý çýktý. Burcu’ nun kucaðýndaki bebeði hemen tanýdý. Çok sevindi o anda. Vitrindeki arkadaþýný, demek ki, Burcu almýþtý. Burcu gelerek kapýnýn zilini çaldý. Kapýyý Fatoþ açtý. Fatoþ’ la Burcu konuþurken, aralýk kalan sokak kapýsýndan içeri süzüldü. Fatoþ’ un onu gece yatmadan önce býraktýðý koltuðun altýna uzandý. Biraz sonra Burcu evine gidince, Fatoþ odasýna geldi, bir iki yere baktýktan sonra, bebeði koltuðun altýnda buldu. Bebeði kucaðýna alan Fatoþ, mutfakta yemek hazýrlamakta olan annesinin yanýna koþtu.
Evlerinde akþam yemeði yendikten sonra, Burcu, anne ve babasýna durumu anlatmýþ, onlar da, “ Ýstersen þimdi gidip bebeði alalým, hem de gezmiþ oluruz. “ demiþler ve vitrindeki diðer bebeði Burcu’ ya almýþlar. Öðle yemeðinden sonra Fatoþ ile Burcu evcilik oynamaya baþladýlar. Fatoþ'un bebeði Ülkü ile Burcu'nun bebeði Arzu nihayet bir araya gelmiþti. Topu topu bir gün ayrý kalmýþlardý, fakat anlatacak o kadar çok þey vardý ki. Þimdilik sadece bakýþmakla yetineceklerdi, konuþmak için fýrsat nasýl olsa bulurlardý.
SON
Yazan: Serdar Yýldýrým
BU MASALIN BULUNDUÐU KÝTAPLAR:
Fatoþ'un Bebeði - Serdar Yýldýrým - Sýradýþý Yayýncýlýk - Yayýn Yýlý: 2011 - 16 sayfa
Öykülerle Deðerler Kazanýyorum - Karaca Yayýnlarý Sayfa: 31-58
Konu Serdar Yýldýrým tarafýndan (13.Kasým.2023 Saat 23:25 ) deðiþtirilmiþtir.
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)