Bilgilendirme : Bu konu 810 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....
RESSAM VAN GOGH ÝLE SERDAR YILDIRIM
Zaman gezgini olarak bir araya geldik. Ben bu hikayenin yazarý Serdar Yýldýrým ve dünyanýn gelmiþ geçmiþ en büyük ressamý olarak adý anýlan Hollandalý Van Gogh. Paris'te bir müzayede salonunda Van Gogh'un "Kafede Akþam" adýndaki tablosu satýldý. Yüzden kapý açýldý. Yüz on, yüz yirmi derken, iki yüz milyon dolara alýcý buldu. Van Gogh her pey sürüþte vay be, vay be dedi, durdu.
Ben: " Sayýn Van Gogh, bu bir dünya rekoru. Bugüne kadar hiçbir ressamýn
Bu konu 19220 kez görüntülendi 30 yorum aldý ...
Serdar Yýldýrým Hikayeleri
19220 Reviews
-
Uye No : 67683
PAPAÐAN ÝLE ZÜRAFA
Afrika’nýn uçsuz bucaksýz savanlarýnda yaþayan bir papaðan vardý. Bu papaðanýn adý Sarp’tý. Sarp hangi aðacýn altýndaki gölgelikte serinleyen hayvan grubu varsa oraya gider, konuþmalarý dinlerdi. Kim ne demiþ, kim ne söylemiþ, kimin ne derdi varmýþ, hepsini bilirdi. Sarp öðrendiklerini saðda solda anlatmaz, olaylarýn hesaplaþmasýný kendi iç dünyasýnda yapardý. Duyduklarý çok önemliyse, bunlarý arkadaþý zürafa Bili ile paylaþýrdý. Zürafa Bili, Sarp’ýn anlattýklarýný önemsemez, güler geçerdi.
Günlerden bir gün, Sarp bir aðacýn dallarý arasýnda uyukluyordu. Öðleye doðru bir aslan grubu Sarp’ýn durduðu aðacýn altýnda dinlenmeye çekildi. Aslanlarýn konuþmalarýný duyan Sarp gözlerini açtý. Bu aslan milleti oldum olasý iki konu hakkýnda konuþurdu. Birincisi, en büyük düþmanlarý sýrtlanlar ve ikincisi, bu gece ne avlasak? Civardaki sýrtlanlar, geceli, gündüzlü avlanarak aslanlarýn tekerine çomak sokmuþtu. Yalnýz gezen sýrtlaný yakalayýp öldürmeli ve sayýlarýný kontrol altýnda tutmalýydý. Sýrtlanlarý tümden yok edebilseler buralar geyik, zebra ve antilop dolardý. Dün gece av peþinde koþmuþlar, iki zebra ve bir antilobu ellerinden kaçýrmýþlardý. Belli ki, zebralar, antiloplar hýzlarýný arttýrmýþlardý. Belki de, biz yavaþladýk, diyenler vardý. Bir diðer aslan: Yavaþladýðýmýz doðrudur. Hatýrlarsanýz dün gece de av yakalayamadýk yani iki gündür açýz. Aç aslan hýzlý koþamayacaðýna göre, avlanamamasý normaldir.
Bunun üzerine grubun lideri erkek aslan: “ Þu ilerideki aðacýn yapraklarýný yiyen uzun boyunlu zürafayý avlayalým. Akþamüstü peþine düþeriz. Öyle bir tuzak kuralým ki, o zürafanýn boyunu devirelim. Dur bakalým, zürafa Bili deðil mi o? Akþama yedim seni, Bili.”
Sarp duyduklarýna inanamadý. Aslanlar, arkadaþý Bili’yi yakalayýp yiyeceklerdi. Hemen gidip Bili’yi uyarmalý ve onun buralardan çok uzaklara gitmesini saðlamalýydý.
Bili, papaðanýn anlattýklarýný her zamanki gibi önemsemedi, güldü, geçti. Yýllardýr ona dokunmayan aslanlar neden þimdi fikir deðiþtirsin? Hem onun aslanlardan korkusu yoktu. Gücüne güveniyordu. Aslanlarý piþman ederdi. Papaðanýn, bu sefer durum baþka, aslanlar iki gündür açmýþ. Sadece sana odaklanmýþlar. Tuzak hazýrlýyorlar, demesine aldýrmadý.
Bili akþamüstü ormanýn kenarýna geldi. Birden aslanlarýn etrafýný sardýðýný görünce içi acýdý. Keþke Sarp’ý dinleseydim ve buralardan gitseydim, diye düþündü. Aslanlara yem olmak istemeyen Bili, onlara saldýrdý. Uzun bacaklarýyla tekmeler savurdu. Bu tekmelerin tadýna bakan iki aslaný yere serdi. Ormanýn kenarýndaki dar alandan kurtulup açýk alana çýktý ve koþmaya baþladý. Peþinde yirmiden çok aslan vardý. Tuzak, saat gibi iþliyordu. Bili koþtukça, kaçtýkça yoruldu. Birer aslan ayaklarýna sarýldý. Bunun üzerine Bili’nin hareketleri yavaþladý, dizlerinin üstüne çöktü ve yere yuvarlandý. Grubun lideri erkek aslan, mengene gibi diþleriyle, Bili’nin boðazýný sýkmaya baþladý. Olanlarý baþýndan beri takip eden papaðan yakýndaki bir aðaca kondu: “ Dur, Uzunyele. Ben papaðan Sarp. Hatýrlarsan küçükken seni birkaç kere ölümden kurtarmýþtým. Bana can borcun var. O zürafa Bili, benim arkadaþým. Onu býrakmaný istiyorum.”
Uzunyele, papaðanýn dediðini yaptý. Bili’yi býraktý. Papaðanýn dedikleri doðruydu. Yavruyken papaðanýn çok faydasýný görmüþtü. Yaþamýný papaðana borçluydu. Bili ayaða kalktý ve oradan uzaklaþtý. Aslanlar, bir daha Bili’ye dokunmadýlar. Papaðan ve Bili’nin arkadaþlýklarý devam etti. Bili artýk papaðanýn anlattýklarýný dikkatle dinliyordu, gülüp geçmiyordu.
SON
Yazan: Serdar Yýldýrým
Türkiye Çocuk Dergisi Þubat 2016
Konu Bilgileri
Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar
Þu an 4 kullanýcý var. (0 üye ve 4 konuk)