Galatasaray Liv Hospital baþantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker ile oynayacaklarý final maçýna çýkmama kararýnýn kesinleþmesi üzerine bir açýklama yaptý.
19 Haziran 2014 Perþembe - 17:46 Webaslan.com

Galatasaray Liv Hospital baþantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker ile oynayacaklarý final maçýna çýkmama kararýnýn kesinleþmesi üzerine bir açýklama yaptý.
Ýþte Ataman'ýn açýklamalarý:
"Ben çok üzgünüm. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Son iki yýldýr Türkiye'de þampiyonluk yaþayan bir koçuni 23 yýl aradan sonra Galatasaray'ý þampiyon yapan antrenör olarak bu son maça da þampiyonluk amacýyla çýkma inancýmý koruyordum. Bu sene Eurolaegue'de ve play-off'taki baþarýmýz, bu maça kadar gelen performansýmýzýn sonucunda bugün þþampiyon olabileceðimize inanýyordum."
"BAZI DEÐERLER KUPADAN ÖNEMLÝ"
"Yönetimimizin kupa ve þampiyonluktan daha deðerli kavramlarý önemsemesi sonucunda maça çýkmama kararý aldý. Federasyondan yapýlan uygulamalar ve özellikle 5. maç sonrasýnda yaþanan olaylar sonucu verilmeyen kararlar nedneiyle böyle bir karar alýndý."
"Sportif açýdan çok üzgünüm ama umud ediyorum ki bu karar Türk sporunda daha rahat günlerin gelmesi için alýnmýþtýr. Saðýmýzda solumuzda polislerle maça çýkmayacaðýsmýz. Rakiplerimizin maçlara gelirken otobüslerinin taþlanmayacaðý bir yola açýlýr. "
"ÖZÜR BEKLEDÝM GELMEDÝ"
"Biliyorsunuz ki dün Abdi Ýpekçi'de bir santrenman yaptýk. Bu antrenmanýn çýkýþýnda bugünü düþünerek Fenerbahçe camiasýndan özül dilerim. Ancak Türkiye'nin en büyük kulüplerinden Fenerbahçe'nin de baþkanýndan bir özür dilemesini istedim. Bana yaptýðý: "Seni yaaþtmam, ahlaksýz" gibi sözleri nedeniyle. Ancak bu saate kadar gelen bir özür yok. Caný saðolsun."
"YEMEKLÝ KUTLAMA"
"Bugün itibariyla sezonu kapattýk. Fenerbahçe'yi þampiyonluðundan dolayý kutluyorum. Sezon bitti. 10 Temmuz'da mili takým kampý baþlayacak. Herhangi bir deðiþiklik yok."
"MAÇI OYNAMAK ÝSTEDÝK..."
"Oyuncularýmýz bu maçý oynamayý çok istiyordu. Ancak alýnan bu kararý herkes olgunlukla karþýladý. Kulübün aldýðý kararýn arkasýndayýz. Yarýn kulübümüzün bütün organlarý bizim için bir yemek verecek. Baþarýlý geçen sezonu kutlayarak noktalayacaðýz."
"MÝLAT OLMALI..."
"17 Haziran benim için deðil ama Türk sporu için bir milat olur inþalah. Benim için önemli, deðil çok final oynadým kazandým, kaybettim. Ama Türk sporunun böyle bir karara ihtiyacý vardý. Hayýrlýsý olsun."