19 Haziran 2014 17:48 NTVSpor.net

Fenerbahçe Ülker maçýna çýkmama kararý alan Galatasaray Liv Hospital, kamp yaptýðý otelden ayrýlarak sezonu tamamladý. Çýkýþta basýna konuþan Baþantrenör Ergin Ataman "Aziz Yýldýrým benden hala özür dilemedi. Ýyi olsunlar, sað olsunlar. Þampiyonluklarý hayýrlý olsun!" dedi.

Ergin Ataman'ýn konuþmasýndan satýrbaþlarý þöyle: "Son 2 yýldýr Türkiye'de þampiyonluk yaþayan bir koçum. Geçen yýl Galatasaray'ý 23 yýl aradan sonra lig þampiyonu yapan bir koç olarak, inancýmý son ana kadar korudum. Bugün tarihi bir gün. Baþkanýmýz ve yönetimimiz, þampiyonluðun ötesinde çok daha önemli þeylerin olduðunu, þiddete dayalý söylemlerin Türk sporunu bir yere getirmeyeceðini gösterdi. Yönetimimiz kararlý durdu. Talepleri vardý federasyondan. Özellikle 5. maçta yaþadýðýmýz olaylardan sonra. Sportif açýdan çok üzgünüm. Ama ümit ederim ki bu karar Türk sporu için hayýrlý olur. Çevik Kuvvet'in önünde antrenörlük yapmayacaðýmýz bir ortam için bugün bir ýþýk olur."
"Son olarak söyleyeceðim de þu. Son ana kadar idman yaptýk. Hep bir ümit taþýyordum. Bu gerginlikte payým olduðu söyleniyordu. Bununla ilgili bir ön adým atýp 1-2 söylemim için özür diledim. Ama çok büyük bir kulübün baþkaný olan Aziz Yýldýrým'dan da hakkýmda sarfettiði 'Ahlaksýz, onu oradan indireceðiz' sözleri için özür bekledim. Görüyorsunuz, hiçbir özür yok. Ýyi olsunlar, sað olsunlar. Hayýrlý olsun kazandýklarý þampiyonluk."
"Bizler Türk sporunda çok önemli insanlarýz. 10 Temmuz'da Türk Milli Takýmý ile çalýþmalara baþlayacaðýz. Oyuncularýmýz da maçý oynamayý çok istiyorlardý. Þampiyon olacaðýmýza yüzde yüz inanýyorlardý. Yarýn akþam saat 20.30'da teþekkür yemeði yiyeceðiz. 17 Haziran benim kariyerim için deðil Türk sporu için bir milat olur umarým. Herkes þapkasýný önüne koyar. Herkes sporun, spor için yapýldýðýnýn farkýna varýr."