Galatasaray Divan Kurulu Baþkaný, NTV Spor'a yaptýðý açýklamada gündeme dair açýklamalarda bulundu.
19 Haziran 2014 Perþembe - 18:09 Webaslan.com


Galatasaray Divan Kurulu Baþkaný, NTV Spor'a yaptýðý açýklamada gündeme dair açýklamalarda bulundu.
Aktar, yönetim kurulunun maça çýkmama kararý verme yetkisinin olduðunu ancak þubeyi kapatamayacaðýný açýkladý. Ýþte Aktar'ýn tüm sözleri;
"Bu ara büyük istiþareler yapma imkaný yok. Galatasaray'ý temsil etmek genel kurulun seçtiði yönetim kurulundadýr. Bu karar onlarýndýr. Ancak, þubenin kapatýlmasý
genel kurula danýþýlmalýdýr. Þubenin açýlmasý da, kapanmasý da kulübün en üst sahibi genel kurula aittir.
Galatasaray kulübünün tüzüðüne göre, sportif, idari, mali faaliyetlerini idare etmek üzere baþkan ve yönetim kurulu sçeiliyor. Onlarýn yetkilerinde bir tereddüt olacaðýný sanmýyorum.
Cemal Nalga olayýyla bu, çok farklý bir durumdur. Cemal Nalga olayý bizim kendimize yakýþtýramadýðýmýz aptalca bir iþti. O gün yönetim durumu kabul etti, gereken kiþileri görevden ayýrdý. Burada yönetim kuruluna bir tavsiye vermek zamaný yoktu. Divan Kurulu olarak biz tavsiyelerimizi yönetim kuruluna iletebiliriz.
TBF gereken þartlarý yapsaydý, 109 senelik bir camia olarak gereken þekilde çýkar mücadele ederdik. Bize verilen þekilde seyircisiz cezasý verilmeliydi. Hakem heyeti deðiþtirilmeliydi. Türkiye'de hakem mi bitti. Bu kasýtlý bir duruma uymak istemedik. Burada biz yönetim kurulunu haklý bulduk, arkasýnda durduk"