20 Haziran 2014 18:51 NTVSpor.net

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Ülker’i resmen þampiyon ilan etti.
Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'ýn çýkmadýðý play-off final serisinin 7. maçýný 20-0 Fenerbahçe Ülker lehine tescil ederek, sarý-lacivertli takýmý þampiyon ilan etti.
TBF'den yapýlan açýklamada þu ifadelere yer verildi;
TBF Yönetim Kurulu Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital karþýlaþmasýna ait hakem raporunu deðerlendirdi.
2013-14 BEKO Basketbol Ligi Play Off Final Serisi karþýlaþma programý kapsamýnda 19 Haziran 2014 tarihinde Fenerbahçe Ülker Spor Salonunda oynanmasý gereken Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital karþýlaþmasýna ait hakem raporunun Yarýþma Yönergesi hükümleri kapsamýnda TBF Yönetim Kurulu tarafýndan deðerlendirilmesi sonucunda;
a. Karþýlaþmanýn sonucunun Galatasaray Liv Hospital takýmýnýn 20-0 hükmen yenilgisi olarak tesciline,
b. Oynanan maçýn 2013-2014 sezonu BEKO Basketbol Ligi Play Off Final serisi final maçý olmasý, sezon öncesi ilan edilen statüye göre yedi maç üzerinden oynanacak maçlarda seriyi dört galibiyetle bitirecek takýmýn þampiyon olacaðý, bu müsabakadan önce oynanan altý maçta her iki takýmýn üçer galibiyet aldýðý dikkate alýnarak son maçý kazanan takým olarak Fenerbahçe Ülker takýmýnýn sezon þampiyonu olarak tesciline ve ilanýna, kupa ve madalyalarýn en kýsa sürede teslimine,
c. Karþýlaþmaya çýkmayarak hükmen yenilmiþ olan Galatasaray Liv Hospital takýmýnýn bu eylemiyle gerek maça çýkmamasý nedeniyle sebep olduðu maddi, gerekse basketbolun tüm unsurlarýna vermiþ olduðu maddi ve manevi zararlardan dolayý, konularýn içeriðine uygun olarak HUKUK ve DÝSÝPLÝN KURULLARINA sevkine karar verilmiþtir.
Kamuoyuna saygý ile sunulur."