DUYURU PANOSU
FORUMUMUZDA TÝVÝBU, D-SMART ,DÝGÝTURK-BEÝN KANALLARI YERLÝ - YABANCI PLATFORMLARLA ÝLGÝLÝ ,KART PAYLAÞIMI ,ÝPTV ,SERVER PAYLAÞIMDA BULUNMAK,HACK ÝLE KONULAR ve SPONSORLARIMIZ DIÞINDA HERHANGÝ BÝR ÜRÜN SATIÞI YAPMAK YASAKTIR 

Ýletiþim

WHATSAPP +905354035843

ERK@L

onlineuydudestek@gmail.com

NOTICE Bilgilendirme : Bu konu 4188 gün önce baþlatýldý . Konu baþlangýnç tarihi güncel deðilse Konu güncelliðini yitirmiþ yada bu konu ile ilgili son cevap yazýlmýþ olabilir. Eðer yazýnýz doðrudan bu konu ile ilgili deðil ise yeni bir konu baþlatmanýzý tavsiye ederiz....

Bu yazýmýzda Backtrack 5 R3 Kurulumu yapacaðýz. Öncelikle Backtrack nedir onu açýklayalým. Backtrack Ubuntu tabanlý bir Linux daðýtýmýdýr. Bactrack sürümü open source olarak Sýzma Testleri yapmak için geliþtirilmiþ özel bir daðýtýmdýr. Backtrack manuel sýzma testi yapmak, zafiyet taramasý gerçekleþtirmek için birçok kategoride çok fazla sayýda araç barýndýrýr. Dolayýsý ile Bilgi Güvenliði uzmanlarýnýn alet çantasýnda mutlaka bulunmasý gereken bir iþletim sistemidir. Bactrack tüm birçok

Bu konu 10188 kez görüntülendi 2 yorum aldý ...
Backtrack 5 R3 GNOME Kurulumu -Resimli Anlatým 10188 Reviews

Konuyu Deðerlendir: Backtrack 5 R3 GNOME Kurulumu -Resimli Anlatým

5 üzerinden | Toplam: 0 kiþi oyladý ve 10188 kez incelendi.

OnlineUyduDestek - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Uye No : 1
    Yaþ
    49

Uydu Alýcýsý

DREAMBOX 

Arrow Backtrack 5 R3 GNOME Kurulumu -Resimli Anlatým

Bu yazýmýzda Backtrack 5 R3 Kurulumu yapacaðýz. Öncelikle Backtrack nedir onu açýklayalým. Backtrack Ubuntu tabanlý bir Linux daðýtýmýdýr. Bactrack sürümü open source olarak Sýzma Testleri yapmak için geliþtirilmiþ özel bir daðýtýmdýr. Backtrack manuel sýzma testi yapmak, zafiyet taramasý gerçekleþtirmek için birçok kategoride çok fazla sayýda araç barýndýrýr. Dolayýsý ile Bilgi Güvenliði uzmanlarýnýn alet çantasýnda mutlaka bulunmasý gereken bir iþletim sistemidir.
    Bactrack tüm birçok Linux daðýtýmlarýnda olduðu gibi CD üzerinden Live olarak kullanýlabilir. Fakat siz düzenli veya kalýcý olarak kullanmak istiyorsanýz Bilgisayarýnýza kurabilirsiniz.
    Ben kurulumu VMWare ortamýnda yapacaðým.
    Backtrack CD sinin BackTrack Linux - Penetration Testing Distribution adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Sitede download kýsmýna girerseniz kurulum ile ilgili birçok medya göreceksiniz. Kurulum x86 ve x64 mimarilerinin ikisinede yapýlabilir. Bu iki mimari içinde download medyalarý bu adreste var. Ayrýca Backtrack hazýr kurulu halde siteden direk VMware imaj dosyasý olarak da indirilebilir.
    Sitede karþýlaþýlacak baþka bir seçenek ise GNOME ve KDE sürümleri. Bu iki sürümü Linux kullanmayan arkadaþlar için açýklamak gerekirse, Linux de bulunan iki ayrý arabirim ismi diyebiliriz. Ben performans ve kullaným konforu açýsýndan genellikle GNOME kullanýyorum. Siz istediðiniz arabirimi inceleyip onun üstünden gidebilirsiniz. Google da iki ismi yazarsanýz ilgili sürümün ekran görüntülerine ulaþabilirsiniz. Kurulum için ben Backtrack 5 R3 versiyonunu kullanacaðým.
    Kuruluma geçecek olursak. VMWare ortamýnda sanal makine oluþtururken iþletim sistemini Linux/Other Kernel 2.4.x seçerek kurulum yapmamýz gerekiyor.
    Linux CD sini cdrom’ a takdýðýmýzda Windows ortamý, boþ disk farketmezsizin Live CD olarak Linux direk açýlacak.

Resim-1
    Gelen ekraný Enter tuþuna basarak geçiyoruz.

Resim-2
    Karþýmýza Linux Live CD yi farklý modlarda kullanabilmek için menü sunulan bir ekran geliyor. Biz “Default Text Mode” u kullanacaðýz. Enter a basýp geçiyoruz.

Resim-3

Bir takým driver yüklemeleri yaptýktan sonra konsol bizi root@bt:~# modunda yani Root modunda komut arabirimine atar.
    Buradan arabirime geçmek için startx komutu yazýlýr.
    Startx komutu yazýldýktan sonra karþýmýza Bactrack GNOME kullanýcý arabirimi gelir.

Resim-4
    Gördüðümüz üzere sol üst köþede Backtrak kurabilmemiz için “Install Backtrack” kýsayolu mevcut. Bu ikona çift týklýyoruz.

Resim-5
    Karþýmýza gelen ekranda iþletim sistemi dilini seçmemiz isteniyor ben Ýngilizce kuracaðým. Forward tuþuna týklayarak devam ediyorum. Siz istediðiniz dili seçebilirsiniz.

Resim-6
    Bu ekranda zaman dilimi ayarlarýný seçiyoruz harita üstünden istediðiniz bölgeye týklayabilir veya listeden istediðiniz yeri seçebilirsiniz. Forward tuþu ile devam ediyoruz.

Resim-7
    Karþýmýza gelen ekranda klavye dilini seçiyoruz. Türkçe Q klavye için soldan Turkey seçmeniz yeterli olacaktýr. Sað tarafý default olarak býrakýn. Listede gözüken Q klavye bizim kullandýðýmýz Q klavye deðil dolayýsý ile iki taraf da Turkey olmasý yeterli. Forward tuþu ile ilerliyoruz.

Resim-8
    Burada Disk ve Partition seçenekleri mevcut. Ben tek kurulumumda diski tek parça olarak kullanacaðým.
    Forward tuþu ile ilerliyoruz.

Resim-9
    Kurulum bilgilerinizi gözden geçirdikten sonra ayarlarýnýz doðru ise Install seçeneði ile ilerliyoruz.
    Eðer deðiþtirmek istediðiniz bir ayar var ise geri giderek istediðiniz ayarý deðiþtirebilirsiniz.

Resim-10
    Kurulumumuz baþladý. Kurulumun bitmesini bekliyoruz.

Resim-11
    Kurulum bittikten sonra karþýmýza bir uyarý çýkýyor. Bu ekranda “Continue Testing” i seçip Bactrack’i Live olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Diskten kullanabilmek için “Restart Now” seçeneðini seçip devam ediyoruz.

Resim-12
    Makine Restart landýktan sonra karþýmýza aþaðýdaki ekran geliyor. Burada bize Linux medyasýný cd-rom’dan çýkarmamýz isteniyor. Bu iþlem sistemin yeniden Live olarak baþlamamasý için gerekli veya alternatif olarak CD boot u kapatýp devam edebilirsiniz.
    Backtrack cdsini çýkardýktan sonra Enter tuþu ile devam ediyoruz.

Resim-13
    Karþýmýza bt login: komut satýrý geliyor. Bactrack daðýtýmlarýnda default kullanýcý “root” þifre ise tam tersi “toor” dur.
    Kullanýcý ve þifre bilgilerini yazýp devap ediyoruz.

Resim-14
    Karþýmýza “Root” kullanýcýsý için komut satýr geliyor. Arabirime geçmek için yine “Startx” komutunu yazýp devam ediyoruz.

Resim-15
    Yukarýda gördüðümüz gibi arabirimimiz karþýmýza geliyor. Bactrack’in Live ve Diskten kurulumlarý arasýnda herhangi bir farký yoktur. Ek olarak masaüstündeki ikon sizi þaþýrtmasýn diske kurduðunuz Backtrack lerde bu ikon kurulumla beraber gelir fakat artýk iþimize yaramýyor isteyen arkadaþlar masaüstünde bu ikonu temizleyebilirler.
    Güvenlik testleri yapmak için kullanýlan en önemli araç setlerinin bulunduðu Bactrack kurulumunu tamamladýk.
    ALINTIDIR..

------------------------------------------------------------------------------

Yakutix - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Uye No : 2843

Uydu Alýcýsý

Gigablue 800 UE 

Backtrack ile WPA kýrýlmaya baþlandý mý deneyen oldu mu acaba ?
    Ben en son 2 veya 3 sene önceye kadar WEP bulup kýrýyordum sonrasýnda býraktým uðraþmayý.

OnlineUyduDestek - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)

Uye No : 1
    Yaþ
    49

Uydu Alýcýsý

DREAMBOX 

web þifreleme sadece rakamlardan oluþtuðu için kýrar ama wpa-wpa2 þifreleme rakam ve yazýlardan olduðu için kýrmasý çok zor þu an için görmedim,duymadým kýraný..

------------------------------------------------------------------------------

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)