Alıntı hüseyin22 Nickli Üyeden Alıntı
cevyapan...siz açtığınız konuda haklıolarak yanlız tv kanallarının amerikancılığını dile getirmişsiniz...amerika aşkıyla yanıp tutuşan tv kanalları buz dağının yanlızca görünen yüzüdür...ülkemizdeki amerikan sevdalıları özellikle tepelerdeki siyasiler,iş adamları,2016 öncesi üst düzey asker,birkısım vakıflar,birkısım prof... blim adamları ve emniyet müdürleri...bu ülkede yaşayıpta biraz kafası basan insanların bileceği şahsiyetler veya kurumlardır...amerikan sevdası dün başlamamıştır bu hastalık özellikle ikinci dünya savaşından sonra türkiye çok partili hayata geçtikten sonra artarak devam etmişki askeri darbelerin ne zaman yapılıp yapılamayacağını abd'ye sorar haale gelmişiz...1980'de kenan evrenin yaptığı askeri darbeyi beyaz sarayda toplantı esnasında o günün başkanı jimmy carter'in kulağına ağzını dayayarak haber veren başkan yardımcısı...bizim çocuklar türkiyede yönetimi ele geçirmiş...sözü enbüyük kanıt olup sözün bittiği yerdir...sermaye ve ünlü düşmanı deyilim fakat burada kameralar önünde mikrofonlara vatan millet sakarya muhabbeti edip milliyetçilik ve millilikten laf salatası yapıp ilk uçakla manhattan veya bilmem neredeki milyon dolarlık lüx villasından caka fiyaka satan,kendi gibi devşirme gazetelere foto servis eden şarkıcı ve oyuncular az görmedik......pekii burada toplanıp bahsi geçen abd kentinde öğrenci yurdu yapımı için kullanılacağı söylenen 70 milyon dolar paranın yardım kuruluşu kızalay tarafından herkezce bilinen vakfa niçin nasıl neden aktarıldığı sorusu cevapsız kalması bizlere davar veya koyun sürülerini giderken çobanın çıkardığı haaaayyyttt huuuuyyyyttt naralarının tv ekranlarında nekadar morfin etkisi yaptığının aşikarı deyilmi...sayın tansu çiller hanefendi,bu ülkede başbakanlık,ekonomi bakanlığı yapmış bir şahsiyet...halka büyük devalüasyon öncesi iki anahtar(ev ve araba)vahdederek seçim kazanan tansu hanımın(akparti eski millet vekili merve kavakçı gibi) abd vatandaş olması bir tesadüfmü...ırusların tehtitlerinden ve işgalinden korkup amerikadan yardım talep edip onun çıkarları doğrultusunda koreye gidip yüzlerce şehit asker veren türkiyeye birnevi kan parası olarak yapılan marşal yardımları ve askeri hibelerle başlayan serüveni epey uzun yıllar sürecekmiş gibi duruyor...insan oğlunun fıtratında ve hamurunda olan mal mülk mevki ve para hırsı olduğu sürece bu abd,ekrana çıkan koca koca adamların bizlere anlattıkları safsataların aksine üzun süre daha parmağında oynatmaya devam edecektir...selamlar...
sonuna kadar katılıyorum ben bu ve bunun gibi yerlerde bir siyasi tartışmaya sebebiyet vermemek için biraz kontrollü yazmaya çalışıyorum. saygılar